Szkolenie ma na celu przedstawienie rzetelnej wiedzy na temat nietolerancji pokarmów, ze szczególnym uwzględnieniem alergii pokarmowej. W trakcie szkolenia uczestnicy dowiedzą się, które alergeny są szczególnie niebezpieczne, jak uniknąć alergenów ukrytych w pokarmach oraz które testy alergologiczne mają szczególnie wysoką wartość. Wiedza zdobyta w trakcie szkolenia, umożliwi lepszą współpracę uczestników zarówno z chorymi uczulonymi na pokarmy, jak i z lekarzami.
Plan szkolenia:
1. Podstawy immunologiczne nietolerancji pokarmów.
2. Omówienie najważniejszych alergenów pokarmowych.
3. Alergia krzyżowa - co oznacza?
4. Diagnostyka alergii pokarmowej - zasady oraz podstawy interpretacji wyników badań.
5. Objawy alergii - od zespołu alergii jamy ustnej po wstrząs anafilaktyczny.
6. Czy osoby zajmujące się przetwarzaniem żywności ponoszą odpowiedzialność za skład alergenowy pokarmów? - pytania i wątpliwości.
7. Alergia pokarmowa na przykładach oraz dyskusja.
---
Szkolenie odbędzie się za pośrednictwem wideotransmisji na żywo. Organizator szkolenia utworzy uczestnikowi dedykowane konto serwisu google.com i przekaże drogą mailową dane do logowania (wraz z instrukcją), za pośrednictwem którego uczestnik będzie mógł wziąć udział w szkoleniu. Konto zostanie usunięte przez organizatora szkolenia bezpośrednio po zakończeniu kursu.
Każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat.
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia z przyczyn od siebie niezależnych. W takim przypadku organizator dokona zwrotu całości opłaty wniesionej przez uczestnika na podane przez niego konto bankowe.
Termin szkolenia
- Dzień:
- 25 września 2021
- Godzina:
- 9:30
- Czas:
- 5h
Cennik szkolenia
Koszt szkolenia
260 zł
Wszystkie podane kwoty są cenami brutto.
W przypadku zniżek grupowych prosimy o kontakt mailowy na adres: kontakt@szkoleniadietetyka.pl
Formularz zgłoszeniowy
Nie można zpisać się już na to szkolenie ponieważ upłynął termin rekrutacji.