Znaczenie żywienia w kontekście płodności



Istnieje coraz więcej dowodów wskazujących na to, że masa ciała, ilość tkanki tłuszczowej w organizmie i jej rozmieszczenie wpływają na skuteczność powodzenia działań prokreacyjnych par.

Celem szkolenia jest omówienie podstawowych zależności między masą ciała, ilością i rozmieszczeniem tkanki tłuszczowej a szansą na powodzenie działań prokreacyjnych. Ponadto przedstawiony i poddany analizie zostanie wpływ różnych grup produktów spożywczych na możliwość uzyskania ciąży.

Plan szkolenia:

1. Wprowadzenie do zagadnienia przygotowania do ciąży.

2. Zaburzenia płodności występujące u kobiet i mężczyzn.

3. Znaczenie wieku w powodzeniu działań prokreacyjnych.

4. Dieta kobiet planujących ciążę.

5. Prawidłowa masa ciała a powodzenie działań koncepcyjnych.

6. Składniki żywności obniżające płodność kobiet i mężczyzn.

7. Żywienie a płodność kobiet i mężczyzn.

Atutem szkolenia jest mała grupa uczestników.

Każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat pod koniec szkolenia.

Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia z przyczyn od siebie niezależnych. W takim przypadku organizator dokona zwrotu całości opłaty wniesionej przez uczestnika na podane przez niego konto bankowe.

Termin szkolenia

Dzień:
10 marca 2018
Godzina:
9:30
Czas:
6h z 15 min. przerwą na poczęstunek

Cennik szkolenia

Koszt szkolenia

270 zł

Wszystkie podane kwoty są cenami brutto.Cena zawiera materiały szkoleniowe oraz poczęstunek.

W przypadku zniżek grupowych prosimy o kontakt mailowy na adres: kontakt@szkoleniadietetyka.pl

Formularz zgłoszeniowy

Nie można zpisać się już na to szkolenie ponieważ upłynął termin rekrutacji.