
Podczas szkolenia uczestnik zdobędzie praktyczną wiedzę dotyczącą interpretacji wyników badań, a także pozna przyczyny oraz objawy najczęstszych chorób, z którymi zgłasza się pacjent do gabinetu dietetyka. Omówione również zostaną zalecenia żywieniowe w wybranych jednostkach chorobowych, dzięki czemu z łatwością będzie można zastosować zdobytą wiedzę w pracy z pacjentem.
Plan szkolenia:
1. Przewód pokarmowy
Przełyk
- Choroba refluksowa przełyku - objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.
Żołądek
- Zapalenie błony śluzowej żołądka - objawy, przyczyny, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.
Trzustka
- Badania wykorzystywane w diagnostyce chorób trzustki.
- Ostre zapalenie trzustki - objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.
- Przewlekłe zapalenie trzustki - objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.
Pęcherzyk żółciowy i wątroba
- Badania wykorzystywane w diagnostyce chorób pęcherzyka żółciowego i wątroby.
- Kamica pęcherzyka żółciowego - objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.
- Niealkoholowa stłuszczeniowa choroba wątroby (NAFLD) - objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.
- Marskość wątroby - objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.
2. Zaburzenia gospodarki węglowodanowej
- Insulinooporność - objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.
- Cukrzyca typu I - objawy, diagnostyka.
- Cukrzyca typu II - objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.
- Zespół metaboliczny.
3. Nerki
- Badania wykorzystywane w diagnostyce chorób nerek.
4. Reumatologia
- Badania wykorzystywane w diagnostyce chorób reumatycznych.
Dna moczanowa - objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.
Osteoporoza - objawy, diagnostyka, postępowanie żywieniowe.
---
Atutem szkolenia jest mała grupa uczestników.
Każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat pod koniec szkolenia.
Plan szkolenia nie przewiduje omówienia szczegółowej dietoterapii schorzeń.
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia z przyczyn od siebie niezależnych. W takim przypadku organizator dokona zwrotu całości opłaty wniesionej przez uczestnika na podane przez niego konto bankowe.
Termin szkolenia
- Dzień:
- 18 stycznia 2020
- Godzina:
- 9:30
- Czas:
- 8h z przerwą na poczęstunek
Cennik szkolenia
Koszt szkolenia
280 zł
Wszystkie podane kwoty są cenami brutto.Cena zawiera materiały szkoleniowe oraz poczęstunek.
W przypadku zniżek grupowych prosimy o kontakt mailowy na adres: kontakt@szkoleniadietetyka.pl
Formularz zgłoszeniowy
Nie można zpisać się już na to szkolenie ponieważ upłynął termin rekrutacji.