Oś mózg-jelito-mikrobiota może warunkować nasze zachowanie, samopoczucie oraz wybory żywieniowe. Zaburzenia składu oraz pracy mikrobioty wpływają na codzienne samopoczucie każdego człowieka. Nasze wybory żywieniowe stanowią ważny czynnik, który może znacząco poprawić samopoczucie i wspomóc leczenie zespołu jelita drażliwego oraz zespółu rozrostu bakteryjnego jelita cienkiego.
Plan szkolenia:
1. Działanie osi mózg-jelito-mikrobiota.
2. Rola bakterii jelitowych w funkcjonowaniu organizmu.
3. Zespół jelita drażliwego - przyczyny, diagnostyka, postępowanie.
4. Zespół przerostu flory bakteryjnej jelita cienkiego - SIBO - przyczyny, diagnostyka, postępowanie.
5. Dieta low FODMAP:
• Zastosowanie
• II faza diety - reintrodukcja
• Najczęstsze błędy popełniane w trakcie diety
6. Dieta specyficznych węglowodanów SCD.
7. Dieta GAPS czyli model jelitowo-psychologiczny w leczeniu IBS i SIBO.
8. Dieta specific SIBO (SSFG) - nowy model żywienia w postępowaniu z pacjentami.
9. Probiotykoterapia w IBS i SIBO.
10. SIBO a SIFO.
11. Analiza przypadków.
--
Szkolenie zostało zarejestrowane 18 listopada 2023 r. Po zarejestrowaniu się na kurs i dokonaniu opłaty, organizator szkolenia przekaże uczestnikowi dostęp do nagrania kursu. Dostęp do nagrania wideo wygaśnie po 7 dniach.
Po zaksięgowaniu płatności dostęp do nagrania wysłany jest w ciągu 24h.
Każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat i książkę szkoleniową.
Zapis szkolenia
- Czas:
- 4,5h
Cennik szkolenia
Koszt szkolenia
370 zł
Wszystkie podane kwoty są cenami brutto.
W przypadku zniżek grupowych prosimy o kontakt mailowy na adres: kontakt@szkoleniadietetyka.pl
Formularz zgłoszeniowy
Dane kontaktowe
Dane do wysyłki
Na podany adres zostaną wysłane materiały szkoleniowe oraz certyfikat.
Pozostałe
Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej, jako administrator danych osobowych, informuje Pana/ Panią, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne w celu zarejestrowania się na wybrane szkolenie oraz, że przysługuje Panu/Pani prawo wglądu do treści swoich danych osobowych i ich poprawiania w dowolnym czasie.