Szkolenia

Rola diety w schorzeniach tarczycy

Od kiedy otyłość stała się pandemią, duży nacisk kładzie się na szukanie przyczyn jej powstawania. Wiele z badań nad otyłością poświęca uwagę tarczycy, ponieważ gruczoł ten w...

Alergia pokarmowa w praktyce dietetyka

Wiedza zdobyta w trakcie szkolenia, umożliwi lepszą współpracę uczestników zarówno z chorymi uczulonymi na pokarmy, jak i z lekarzami.

Praktyczna dietoterapia cukrzycy typu I i II. Część pierwsza

Autorskie szkolenie dieteoterapii w cukrzycy typu I i II. Uczestnicy będą mieli szanse poznać rodzaje stosowanych diet w cukrzycy, ze szczególnym zwróceniem na uwagi, na jej jej formy...

Diagnostyka laboratoryjna w pracy dietetyka. Część pierwsza

Szkolenie ma na celu przekazanie praktycznej wiedzy na temat interpretacji wyników badań laboratoryjnych w chorobach dietozależnych. Dzięki temu szkoleniu dietetyk będzie mógł dokładniej...

Psychologia w dietetyce - warsztat doskonalący

W pracy dietetyka bardzo ważne jest nawiązanie odpowiedniego kontaktu z pacjentem.

Żywienie pacjentów po zabiegach bariatrycznych

Otyłość jest chorobą przewlekłą, nieskutecznie leczona powoduje wzrost odsetka chorych na otyłość III stopnia.

Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii

Szkolenie z zakresu dietoterapii i żywienia klinicznego w onkologii. Osoba prowadząca - dr Anna Rogulska

Znaczenie żywienia w kontekście płodności

Coraz częściej analizie poddawany jest sposób żywienia par, które pomimo wieloletnich starań nie doczekały się potomstwa.

Postępowanie dietetyczne w niedożywieniu

Niedożywienie to jednostka chorobowa, która coraz częściej pojawia się u pacjentów w trakcie leczenia choroby, chorób przewlekłych.

Psychologia w dietetyce

Zajęcia prowadzone w formie warsztatu. Dzięki nim dietetyk nabierze praktycznych umiejętności prowadzenia efektywnej komunikacji i nawiązania dobrej relacji z pacjentem.