Szkolenia

Rola diety w schorzeniach tarczycy

Od kiedy otyłość stała się pandemią, duży nacisk kładzie się na szukanie przyczyn jej powstawania. Wiele z badań nad otyłością poświęca uwagę tarczycy, ponieważ gruczoł ten w...

Diagnostyka w pracy dietetyka. Część druga

Podczas szkolenia uczestnik zdobędzie praktyczną wiedzę dotyczącą interpretacji wyników badań, a także pozna przyczyny oraz objawy najczęstszych chorób, z którymi zgłasza się pacjent...

Znaczenie żywienia w kontekście płodności

Coraz częściej analizie poddawany jest sposób żywienia par, które pomimo wieloletnich starań nie doczekały się potomstwa.

Alergia pokarmowa w praktyce dietetyka

Wiedza zdobyta w trakcie szkolenia, umożliwi lepszą współpracę uczestników zarówno z chorymi uczulonymi na pokarmy, jak i z lekarzami.

Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii

Szkolenie z zakresu dietoterapii i żywienia klinicznego w trakcie leczenia onkologicznego pacjenta.

Żywienie pacjentów po zabiegach bariatrycznych

Otyłość jest chorobą przewlekłą, nieskutecznie leczona powoduje wzrost odsetka chorych na otyłość III stopnia.

Rola dietetyka w szpitalnym zespole żywieniowym

Szkolenie obejmuje zakres działań dietetyka z szpitalnym zespole żywieniowym, udział w planowaniu żywienia do i pozajelitowego.

Dietetyka w aspekcie żywienia zbiorowego

Szkolenie pozwoli przybliżyć wiedzę na temat zasad żywienia w zakładach żywienia zbiorowego typu dom pomocy społecznej czy szpital.