Aktualności

Noworoczna promocja na styczniowe szkolenia - minus 15%

Rola dietetyka w szpitalnym zespole żywieniowym

Polskie Towarzystwo Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu - POLSPEN objęło patronatem nasze szkolenie pt.: "Rola dietetyka w szpitalnym zespole żywieniowym.

Podstawowe pomiary antropometryczne i pochodne wskaźniki w poradnictwie dietetycznym

Jesienny rabat na październikowe szkolenia!

Osoby, które jeszcze we wrześniu dokonają rejestracji na październikowe szkolenia, będą mogły skorzystać z 15-procentowego rabatu!

Promocja na szkolenie z dr Anną Rogulską!

W drugi weekend września w Warszawie odbędą się dwa szkolenia z dr Anną Rogulską. Dla osób, którzy zapiszą się na oba kursy, przygotowaliśmy specjalną promocję.

Leki psychotropowe a suplementy diety

Suplementy diety i leki zawierające wyciągi roślinne.....

Herbata a stężanie cholesterolu frakcji HDL

Związek między spożyciem herbaty a ryzykiem sercowo-naczyniowym jest dobrze poznanym tematem w medycynie. Dotychczas obserwacje opierały się na związku spożycia herbaty a stężeniem...

Wielkanocna promocja! Rabat na wszystkie szkolenia

Na Święta Wielkanocne dla uczestników naszych szkoleń przygotowaliśmy specjalną ofertę.

Kawa a ryzyko chorób autoimmunologicznych

Kawa jest jednym z najczęściej spożywanych napojów na świecie. W ostatnich latach przeprowadzono ogromną ilość badań wpływu kawy na zdrowie

Mikołajkowa promocja. Rabat na wszystkie szkolenia.

Tradycyjnie 6 grudnia dla uczestników naszych szkoleń przygotowaliśmy specjalną ofertę.

Konferencja: "Dietetyka Gerontologiczna - wyzwania i szanse"

W imieniu organizatorów zapraszamy na konferencję pt.: „Dietetyka Gerontologiczna- wyzwania i szanse”, która odbędzie się 9 lutego w Poznaniu.

Odchudzające chińskie zioła - ryzyko zdrowotne

Przewlekła choroba nerek jest przyczyną ich schyłkowej niewydolności i w konsekwencji leczenia nerkozastępczego.

Amigdalina - udokumentowane zatrucia i zgony

Amigdalina należy do związków chemicznych pochodzenia roślinnego, który od wielu lat wzbudza liczne kontrowersje.

Erytrytol - cukrzyca, inulinooporność

Erytrytol może być spożywany jako zamiennik cukru tradycyjnego przez osoby chorujące na cukrzycę lub/i insulinooporność.

II Konferencja Naukowa: "Otyłość Wieku Rozwojowego - Od Przyczyn do Konsekwencji"

Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej patronem medialnym konferencji: "Otyłość Wieku Rozwojowego - Od Przyczyn do Konsekwencji".