Aktualności

Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej obchodzi swoje pierwsze urodziny!

Z tej okazji specjalnie dla Was przygotowaliśmy urodzinową niespodziankę: 20-procentową zniżkę na dowolne szkolenie.

Konferencja dietetyki sportowej: "Od teorii do praktyki"

Zapraszamy na największą konferencję dietetyki sportowej: "Od teorii do praktyki"! Wydarzenie odbędzie się 30 września - 1 października w Warszawie.

Nowe szkolenie - "Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii"

Już dziś zapraszamy do zapoznania się z planem szkolenia: "Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii", które poprowadzi dr n. med. Anna Zmarzły.

Szkolenia w Krakowie w placówce Europrofes

W sobotę 10 września po raz pierwszy z naszym szkoleniem zawitamy w Krakowie.

Nowe szkolenie: "Alergie pokarmowe w praktyce dietetyka"

Od października ruszamy z nowym szkoleniem - "Alergie pokarmowe w praktyce dietetyka". Szkolenie poprowadzi lek. Natalia Ukleja-Sokołowska.

Profesjonalne fałdomierze dla uczestników szkoleń!

Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej nawiązało współpracę z firmą Vitako. Co miesiąc jeden z uczestników naszych szkoleń otrzyma profesjonalny fałdomierz zegarowy typu harpenden z...

Choroba Madelunga - choroba naśladująca otyłość

Choroba Madelunga określana również jako zespół Launois-Bensaude lub liczna symetryczna tłuszczakowatość jest sporadycznie występującą chorobą metaboliczną o nieznanej etiologii,...

Weekendowa promocja - nawet do 54 złotych taniej za szkolenie!

Dla wszystkich uczestników naszych szkoleń, którzy dokonają zapisu w długi weekend (12-15 sierpnia), przygotowaliśmy specjalny, 20-procentowy rabat! To nawet 54 złotych taniej za szkolenie....

Konferencja: "Żywienie Zdrowie i Choroby"

W imieniu organizatorów zapraszamy na VII już edycję konferencji „Żywienie Zdrowie i Choroby", która odbędzie się 26 listopada w Centrum Kongresowym przy Hali Stulecia we Wrocławiu.

Prozdrowtne właściwości imbiru

Imbir lekarski (Zingiber officinale) to jedna z najbardziej poznanych przypraw na świecie. Roślina ta była bardzo ceniona przez naszych przodków. W XIII i XIV wieku wartość 0,45 kg imbiru...

Nowe szkolenie - "Zasady żywienia chorych po transplantacji narządów"

Sukcesy w przeszczepach narządów spowodowały, że liczba chorych oczekujących na ten rodzaj leczenia stale rośnie. Rozwój transplantologii w Polsce zaowocował powstaniem wielu...

Poznań - kolejne miasto na naszej mapie szkoleń

Poznań to kolejne miasto, które trafiło na mapę naszych szkoleń! Dietetyków i żywieniowców z Wielkopolski zapraszamy na szkolenie "Praktyczna dietoterapia cukrzycy typu I i II".

Rozdajemy książki dla uczestników naszych szkoleń!

Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej nawiązało współpracę z Wydawnictwem Lekarskim PZWL. W każdej grupie szkoleniowej składającej się z minimum 10 uczestników, rozdamy jedną książkę...

Nowe szkolenie - "Planowanie żywienia chorych na mukowiscydozę"

Mukowiscydoza jest jedną z najczęściej występujących chorób genetycznych wśród osób rasy białej. Chorzy na mukowiscydozę są poddawani kompleksowej terapii, w którym dieta stanowi...

Leki - wzrost masy ciała

Proces odchudzania może być trudniejszy w sytuacji, gdy nasi pacjenci leczeni są lekami wpływającymi na mechanizm regulacji sytości i głodu oraz farmaceutykami wywierającymi wpływ na...