
Food Science - Nowość na rynku wydawnictw naukowych
Kwartalnik, w którym publikowane są recenzowane oryginalne prace badawcze, artykuły przeglądowe, studium przypadków oraz najnowsze doniesienia naukowe.
Kwartalnik, w którym publikowane są recenzowane oryginalne prace badawcze, artykuły przeglądowe, studium przypadków oraz najnowsze doniesienia naukowe.
Czy istnieją badania naukowe potwierdzające walory prozdrowotne żyworódki pierzastej?
Selen - pierwiastek posiadający dwa oblicza. Początkowo uważano go za substancję toksyczną i kancerogenną, obecnie za niezbędną do utrzymania zdrowia.
Niealkoholowa stłuczeniowa choroba wątroby występuje pośród 57-98% osób z nadmierną masą ciała.
Polskie Towarzystwo Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu - POLSPEN objęło patronatem nasze szkolenie pt.: "Rola dietetyka w szpitalnym zespole żywieniowym.
Osoby, które jeszcze we wrześniu dokonają rejestracji na październikowe szkolenia, będą mogły skorzystać z 15-procentowego rabatu!
W drugi weekend września w Warszawie odbędą się dwa szkolenia z dr Anną Rogulską. Dla osób, którzy zapiszą się na oba kursy, przygotowaliśmy specjalną promocję.
Suplementy diety i leki zawierające wyciągi roślinne.....
Związek między spożyciem herbaty a ryzykiem sercowo-naczyniowym jest dobrze poznanym tematem w medycynie. Dotychczas obserwacje opierały się na związku spożycia herbaty a stężeniem...
Na Święta Wielkanocne dla uczestników naszych szkoleń przygotowaliśmy specjalną ofertę.
Kawa jest jednym z najczęściej spożywanych napojów na świecie. W ostatnich latach przeprowadzono ogromną ilość badań wpływu kawy na zdrowie
W imieniu organizatorów zapraszamy na konferencję pt.: „Dietetyka Gerontologiczna- wyzwania i szanse”, która odbędzie się 9 lutego w Poznaniu.
Przewlekła choroba nerek jest przyczyną ich schyłkowej niewydolności i w konsekwencji leczenia nerkozastępczego.
Amigdalina należy do związków chemicznych pochodzenia roślinnego, który od wielu lat wzbudza liczne kontrowersje.