Alergia pokarmowa w praktyce dietetyka



Szkolenie ma na celu przedstawienie rzetelnej wiedzy na temat nietolerancji pokarmów, ze szczególnym uwzględnieniem alergii pokarmowej. W trakcie szkolenia uczestnicy dowiedzą się, które alergeny są szczególnie niebezpieczne, jak uniknąć alergenów ukrytych w pokarmach oraz które testy alergologiczne mają szczególnie wysoką wartość. Wiedza zdobyta w trakcie szkolenia, umożliwi lepszą współpracę uczestników zarówno z chorymi uczulonymi na pokarmy, jak i z lekarzami.

Plan szkolenia:

1. Podstawy immunologiczne nietolerancji pokarmów.

2. Omówienie najważniejszych alergenów pokarmowych.

3. Alergia krzyżowa - co oznacza?

4. Diagnostyka alergii pokarmowej - zasady oraz podstawy interpretacji wyników badań.

5. Objawy alergii - od zespołu alergii jamy ustnej po wstrząs anafilaktyczny.

6. Czy osoby zajmujące się przetwarzaniem żywności ponoszą odpowiedzialność za skład alergenowy pokarmów? - pytania i wątpliwości.

7. Alergia pokarmowa na przykładach oraz dyskusja.

Każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat pod koniec szkolenia.


Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia z przyczyn od siebie niezależnych. W takim przypadku organizator dokona zwrotu całości opłaty wniesionej przez uczestnika na podane przez niego konto bankowe.

Termin szkolenia

Dzień:
9 grudnia 2017
Godzina:
8:00
Czas:
7h z 15 min. przerwą na poczęstunek

Cennik szkolenia

Studenci

do 26 roku życia

240 zł

Doktoranci

do 30 roku życia

270 zł

Pozostali

 

290 zł

Wszystkie podane kwoty są cenami brutto. Cena zawiera materiały szkoleniowe oraz poczęstunek.

W przypadku zniżek grupowych prosimy o kontakt mailowy na adres: kontakt@szkoleniadietetyka.pl

Formularz zgłoszeniowy

Nie można zpisać się już na to szkolenie ponieważ upłynął termin rekrutacji.