Znaczenie żywienia w kontekście płodności



Istnieje coraz więcej dowodów wskazujących na to, że masa ciała, ilość tkanki tłuszczowej w organizmie i jej rozmieszczenie wpływają na skuteczność powodzenia działań prokreacyjnych par.

Celem szkolenia jest omówienie podstawowych zależności między masą ciała, ilością i rozmieszczeniem tkanki tłuszczowej a szansą na powodzenie działań prokreacyjnych. Ponadto przedstawiony i poddany analizie zostanie wpływ różnych grup produktów spożywczych na możliwość uzyskania ciąży.

Plan szkolenia:

1. Wprowadzenie do zagadnienia przygotowania do ciąży.

2. Zaburzenia płodności występujące u kobiet i mężczyzn.

3. Znaczenie wieku w powodzeniu działań prokreacyjnych.

4. Dieta kobiet planujących ciążę.

5. Prawidłowa masa ciała a powodzenie działań koncepcyjnych.

6. Składniki żywności obniżające płodność kobiet i mężczyzn.

7. Żywienie a płodność kobiet i mężczyzn.

Każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat pod koniec szkolenia.

Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia z przyczyn od siebie niezależnych. W takim przypadku organizator dokona zwrotu całości opłaty wniesionej przez uczestnika na podane przez niego konto bankowe.

Termin szkolenia

Dzień:
13 stycznia 2018
Godzina:
9:30
Czas:
6h z 15 min. przerwą na poczęstunek

Cennik szkolenia

Studenci

do 26 roku życia

240 zł

Doktoranci

do 30 roku życia

250 zł

Pozostali

 

270 zł

Wszystkie podane kwoty są cenami brutto. Cena zawiera materiały szkoleniowe oraz poczęstunek.

W przypadku zniżek grupowych prosimy o kontakt mailowy na adres: kontakt@szkoleniadietetyka.pl

Formularz zgłoszeniowy

Dane kontaktowe