Diagnostyka laboratoryjna w pracy dietetyka. Część pierwsza



Szkolenie ma na celu przekazanie praktycznej wiedzy na temat interpretacji wyników badań laboratoryjnych w chorobach dietozależnych. Dzięki temu szkoleniu dietetyk będzie mógł dokładniej ustalić zalecenia żywieniowe dla swojego pacjenta oraz zwrócić uwagę na stany nagłe, w których niezbędna jest konsultacja lekarska.

Plan szkolenia:

1. Podstawy badań hematologicznych. Niedokrwistości niedoborowe.

2. Badanie ogólne moczu.

3. Gospodarka wodno-elektrolitowa i jej parametry.

4. Gospodarka lipidowa i inne czynniki aterogenne.

5. Diagnostyka i monitorowanie leczenia cukrzycy.

6. Diagnostyka laboratoryjna innych chorób dietozależnych:
  • celiakia
  • alergie pokarmowe
  • nietolerancje pokarmowe
  • choroby tarczycy
  • wybrane choroby autoimmunologiczne


Plan szkolenia nie przewiduje omówienia dietoterapii schorzeń.

Atutem szkolenia jest mała grupa uczestników.

Każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat pod koniec szkolenia.

Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia z przyczyn od siebie niezależnych. W takim przypadku organizator dokona zwrotu całości opłaty wniesionej przez uczestnika na podane przez niego konto bankowe.

Termin szkolenia

Dzień:
11 maja 2019
Godzina:
9:30
Czas:
7h z 15 min. przerwą na poczęstunek

Cennik szkolenia

Studenci

do 26 roku życia

240 zł

Doktoranci

do 30 roku życia

250 zł

Pozostali

 

280 zł

Wszystkie podane kwoty są cenami brutto. Cena zawiera materiały szkoleniowe oraz poczęstunek.

W przypadku zniżek grupowych prosimy o kontakt mailowy na adres: kontakt@szkoleniadietetyka.pl

Formularz zgłoszeniowy

Dane kontaktowe

Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej, jako administrator danych osobowych, informuje Pana/ Panią, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne w celu zarejestrowania się na wybrane szkolenie oraz, że przysługuje Panu/Pani prawo wglądu do treści swoich danych osobowych i ich poprawiania w dowolnym czasie.