Alergia pokarmowa w praktyce dietetyka



Szkolenie ma na celu przedstawienie rzetelnej wiedzy na temat nietolerancji pokarmów, ze szczególnym uwzględnieniem alergii pokarmowej. W trakcie szkolenia uczestnicy dowiedzą się, które alergeny są szczególnie niebezpieczne, jak uniknąć alergenów ukrytych w pokarmach oraz które testy alergologiczne mają szczególnie wysoką wartość. Wiedza zdobyta w trakcie szkolenia, umożliwi lepszą współpracę uczestników zarówno z chorymi uczulonymi na pokarmy, jak i z lekarzami.

Plan szkolenia:

1. Podstawy immunologiczne nietolerancji pokarmów.

2. Omówienie najważniejszych alergenów pokarmowych.

3. Alergia krzyżowa - co oznacza?

4. Diagnostyka alergii pokarmowej - zasady oraz podstawy interpretacji wyników badań.

5. Objawy alergii - od zespołu alergii jamy ustnej po wstrząs anafilaktyczny.

6. Czy osoby zajmujące się przetwarzaniem żywności ponoszą odpowiedzialność za skład alergenowy pokarmów? - pytania i wątpliwości.

7. Alergia pokarmowa na przykładach oraz dyskusja.

Atutem szkolenia jest mała grupa uczestników.

Każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat pod koniec szkolenia.

Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia z przyczyn od siebie niezależnych. W takim przypadku organizator dokona zwrotu całości opłaty wniesionej przez uczestnika na podane przez niego konto bankowe.

Termin szkolenia

Dzień:
7 grudnia 2019
Godzina:
9:30
Czas:
6h z 15 min. przerwą na poczęstunek

Cennik szkolenia

Koszt szkolenia

280 zł

Wszystkie podane kwoty są cenami brutto.Cena zawiera materiały szkoleniowe oraz poczęstunek.

W przypadku zniżek grupowych prosimy o kontakt mailowy na adres: kontakt@szkoleniadietetyka.pl

Formularz zgłoszeniowy

Nie można zpisać się już na to szkolenie ponieważ upłynął termin rekrutacji.