Istnieje coraz więcej dowodów wskazujących na to, że masa ciała, ilość tkanki tłuszczowej w organizmie i jej rozmieszczenie wpływają na skuteczność powodzenia działań prokreacyjnych par.
Celem szkolenia jest omówienie podstawowych zależności między masą ciała, ilością i rozmieszczeniem tkanki tłuszczowej a szansą na powodzenie działań prokreacyjnych. Ponadto przedstawiony i poddany analizie zostanie wpływ różnych grup produktów spożywczych na możliwość uzyskania ciąży.
Plan szkolenia:
1. Wprowadzenie do zagadnienia przygotowania do ciąży.
2. Zaburzenia płodności występujące u kobiet i mężczyzn.
3. Znaczenie wieku w powodzeniu działań prokreacyjnych.
4. Dieta kobiet planujących ciążę.
5. Prawidłowa masa ciała a powodzenie działań koncepcyjnych.
6. Składniki żywności obniżające płodność kobiet i mężczyzn.
7. Żywienie a płodność kobiet i mężczyzn.
Szkolenie odbędzie się za pośrednictwem wideotransmisji na żywo. Organizator szkolenia utworzy uczestnikowi konto serwisu google.com i przekaże drogą mailową dane do logowania (wraz z instrukcją), za pośrednictwem którego uczestnik będzie mógł wziąć udział w szkoleniu. Konto zostanie usunięte przez organizatora szkolenia bezpośrednio po zakończeniu kursu.
Każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat.
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia z przyczyn od siebie niezależnych. W takim przypadku organizator dokona zwrotu całości opłaty wniesionej przez uczestnika na podane przez niego konto bankowe.
Termin szkolenia
- Dzień:
- 25 lipca 2020
- Godzina:
- 9:30
- Czas:
- 7h
Cennik szkolenia
Koszt szkolenia
260 zł
Wszystkie podane kwoty sÄ… cenami brutto.
W przypadku zniżek grupowych prosimy o kontakt mailowy na adres: kontakt@szkoleniadietetyka.pl
Formularz zgłoszeniowy
Nie można zpisać się już na to szkolenie ponieważ upłynął termin rekrutacji.